Хіти тижня. Готували у всіх їдальнях: 5 найжахливіших радянських страв

Радянські "столові" – важлива частина побуту того часу. Навіть сьогодні багато страв з радянсього меню готують вдома та навіть в ресторанах. Патріоти України зібрали для вас перелік з 5 найжахливіших страв, які були у меню всіх радянських їдалень та які готують і в наш час.

Варто зазначити, що перші "столові" з'явилися ще в кінці 20-х років. Це стало відмінним варіантом для людей, які не хотіли приносити з собою їжу на роботу.

У таких їдальнях можна було сміливо поснідати й пообідати, а повечеряти ні, так як увечері зали закривалися і там ніколи не продавалися спиртні напої, на відміну від ресторанів. Саме з СРСР нам всім добре відомий комплексний обід із трьох страв.

З перших страв були: борщ, харчо, солянка, розсольник, гороховий суп, щі, рибні та молочні супи. Не завжди вони були смачними, скоріше навпаки.

На друге: гуляш, котлети або шніцель з м'ясною підливою, биточки, тефтелі. Ці страви були зроблені з дуже малої кількості м'ясо, а в основному з хліба. З салатів: "Вітамінний", вінегрет.

Як гарнір подавали картопляне пюре, відварений рис, макарони, тушковану капусту. Дуже популярна страва – макарони по-флотськи.

Популярні і не смачні страви:
1. Молочний суп

Цей суп часто можна було покуштувати в їдальнях та його давали дітям в дитячих садах. Про його смаки стверджували раніше, комусь категорично він не подобався, комусь же навпаки.

Але навіть його можна приготувати смачно, якщо все правильно зробити:

Вам знадобляться: 1 л молока, 50 г вермішелі, 1 ст. л. вершкового масла й 1 ч. л. цукру.

Молоко потрібно довести до кипіння, додати сіль й цукор, засипати вермішель й варити її до готовності, після – додати вершкове масло.

2. Котлети

Як правило вони практично завжди були не смачними, так як м'яса там практично не було, а якщо було – то не свіже, тоді додавали в котлети багато часнику, щоб "перебити" запах. У страві було багато хліба замість м'яса, а також цибулі. Ціна такої смакоти була 11 копійок за штуку.

3. Риба під маринадом

Щочетверга у всіх радянських їдальнях був рибний день, хітом якого була – риба під маринадом. Вона дуже просто готувалася, рибу різали шматочками, смажили, різали соломкою овочі – цибулю, моркву, смажили на великій кількості олії й додавали томатну пасту. Стрва була вкрай жахливою, жирною й з поганим запахом.

4. Картопляне пюре

У цю страву додавали не масло або сметану, а просто воду. Від цього воно було рідким, несмачним, водянистим. Також робили і з овочевим рагу.

5. Кілька в томаті без голів

Її додавали в різні страви, від чого вони ставали жахливими,не смачними. Наприклад, дуже часто варили картоплю й додавали туди цю жахливу консерву, солили й подавали.


Джерело: Обозреватель

"Є відповідні зміни": З березня військовим курсантам підвищать виплати, - Зеленський

п’ятниця, 31 січень 2025, 6:42

З березня цього року збільшиться грошове забезпечення курсантам військових вишів. Виплати зростуть до понад 20 тисяч гривень, передають Патріоти України з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з курсантами та л...

На Сумщині чоловік ухилився від мобілізації, бо "боїться загинути": Ось яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 31 січень 2025, 6:00

У Сумській області чоловік ухилився від призову на військову службу по мобілізації та поніс покарання. Він переховувався три тижні за місцем проживання свого знайомого, бо знав, що його розшукуватимуть співробітники ТЦК та СП. В результаті чоловіка зас...