Хіти тижня. І не кажіть, що вам не говорили: Кліматолог попередила українців про екстремально "веселе" літо-2021

Глобальне потепління ніхто не відміняв. Однак субтропіки Середземноморського зразку в дивному иоєднанні змагатимуться з мусонами Південної Азії

Погода в Україні останнім часом постійно підносить сюрпризи. Перепади температур, посуха, рясні снігопади та холодне повітря в теплу пору року – далеко не весь перелік того, що підносить нам погода. Літо 2021 року – не стане винятком і українцям варто підготуватися до аномальної погоди, зазначають Патріоти України.

Про те, що чекати від погоди влітку, розповіла український кліматолог Віра Балабух у коментарі для видання "Сьогодні".

Вона зазначила, що у 2021 році очікується велика кількість циклонів з рясними опадами, бурями та грозами. На такі катаклізми буде впливати Ла-Нінья – кліматичне явище з південної частини Тихого океану, під час якого холодна вода підіймається нагору з дна. Це провокує дуже різкі перепади температур. Літо 2021 року стане менш жарким і сухим, ніж у 2020 році.

"Ла-Нінья посилює циклонічну діяльність не лише в Тихому океані, але і в Атлантиці. Це означає, що циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж минулого року. А циклони, як відомо, несуть опади – дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями та грозами", - пояснила Балабух.

Червень в Україні буде теплим. У перші дні можливі часті дощі, але буде жарко. До середини місяця буде сухо і комфортно, а в кінці місяця знову налетять дощі.

Липень буде спекотним, але очікується багато гроз і злив. Найспекотніші дні очікуються в середині місяця. Серпень розпочнеться зі спекотної та сухої погоди, а у другій половині місяця очікується похолодання.


Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...