Хіти тижня. "Я дотримуюся версії вбивства": Український генерал зробив резонансну заяву про смерть Тимчука

Загибель народного депутата України, координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука не могла бути нещасним випадком.

Дмитро Тимчук

"Я дотримуюся версії вбивства", – заявив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Коментуючи версію про те, що Тимчук міг випадково вистрілити в себе під час чищення нагородної зброї, генерал зауважив: "У нас досить часто смерті пояснювалися саме так: недбале поводження зі зброєю. І Кравченко двічі в себе стріляв, і Кушнарьов із карабіном поводився неправильно".

"Теоретично це, звісно, можливо. Ми пам'ятаємо, що навіть "подвійному самогубству" Кравченка знаходили пояснення, але насправді це малоймовірно. Я в це не вірю", – підкреслив Романенко.

Говорячи про мотиви злочину, він нагадав: "Дмитро Тимчук займав активну життєву позицію, був фахівцем у військовій галузі, досить патріотичним, проукраїнським". Так, "у нього могли бути вороги – теж із активною життєвою позицією. Не тільки дуже потужний зовнішній противник в особі Росії та її спецслужб, але ще й п'ята колона, представникам якої завжди можуть допомогти ті ж росіяни чи будь-хто. У них великий досвід у таких справах, і за бажання вони можуть це організувати", – упевнений генерал.

У той же час Романенко зізнався, що не схильний довіряти українській правоохоронній системі й, зокрема, висновкам судової експертизи, яка буде проведена – "з урахуванням стану справ у нашій правоохоронній системі, правдивість такої експертизи в мене викликає сумніви".

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...