Хіти тижня. "Я не розумію, як це можна пережити!": У Києві від коронавірусу помер 30-річний чоловік (фото)

В Олександрівській лікарні Києва помер 30-річний чоловік з коронавірусом, за життя якого лікарі боролися протягом декількох тижнів. Протягом усього лікування він перебував у важкому стані, повідомила на своїй сторінці в Facebook головлікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко, передають Патріоти України.

"До жалю, ми втратили пацієнта. За його життя ми боролися останні кілька тижнів. Протягом усього лікування пацієнт був важким, з прогресуючим погіршенням, що призвело до підключення до апарату ШВЛ (штучна вентиляція легенів) і ЕКМО (екстракорпоральна мембранна оксигенація – метод насичення крові киснем при розвитку важкої гострої дихальної недостатності)", – написала головлікар.

Антоненко від себе і лікарів лікарні висловила співчуття рідним і знайомим померлого. Зазначається, що померлим є 30-річний чоловік Кирило. Його дружина Валерія Вьюшіна в Instagram уточнила, що похорони відбудуться 7 квітня.

"Я не розумію, це можна якось пережити? Я не хочу нічого і нікого. Завтра похорон. Будь ласка, не дзвоніть мені", – написала дівчина. У свою чергу Антоненко уточнила, що ще один пацієнт на ЕКМО знаходиться у важкому і нестабільному стані.

Станом на 6 квітня, в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні перебувають 65 пацієнтів. У 43 підтверджено діагноз коронавірус, 20 – підозрою, 4 – в реанімації, 1 на ЕКМО.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...