Хіти тижня. Як пособника Януковича: Майно Ющенка збираються арештувати

Клопотання про накладення арешту до суду передане, але дата розгляду поки не призначена.

Генеральна прокуратура просить суд заарештувати майно третього президента Віктора Ющенка. Про це повідомив керівник Управління спецрозслідування Сергій Горбатюк, передають Патріоти України.

"У рамках розслідування кримінального провадження за підозрою Ющенка у пособництві Януковичу в заволодінні "Межигір'ям" слідчий Генпрокуратури звернувся до суду з проханням накласти арешт на майно Ющенка", - сказав чиновник.

Клопотання про накладення арешту до суду передане, але дата розгляду поки не призначена. Раніше народний депутат Сергій Лещенко заявляв, що Генпрокуратура повідомила Ющенкові про підозру за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" у справі про виведення резиденції "Межигір'я" з державної власності 2007-го.

У ГПУ підтвердили, що Ющенко підозрюється у заволодінні комплексом будівель і споруд резиденції та будинком у селі Нові Петрівці на Київсщині, а також земельними ділянками загальною вартістю 540 млн грн.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому 25 грудня 2015-го, було складено і відправлено письмове повідомлення про підозру. Ющенко підтвердив факт вручення підозри, але відкинув будь-які звинувачення і заявив про політичний підтекст справи.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...