Хіти тижня. Які неприємності чекають на необачного туриста: Факти про єгипетські піраміди, які ви навряд чи знали раніше (відео)

Ведучі "Орел і Решка. Чудеса світу" розповіли цікаві факти про піраміди

Єгипетські піраміди - найбільше архітектурне творіння. Це гігантські кам'яні усипальниці фараонів, оповиті безліччю таємниць. Вони стоять вже більше чотирьох тисяч років.

Чим ще цікаві ці споруди, розповіли Антон Зайцев і Анфіса Черних - ведучі тревел-шоу "Орел і Решка. Чудеса світу" на Новому каналі (щоб дивитися відео - доскрольте до кінця сторінки).

Факт №1: вид з телевежі

Єгипетські піраміди стоять в передмісті столиці Єгипту Каїрі - на плато Гіза. Але побачити їх можна і з міста - варто тільки прийти на острів Гезіра і піднятися на оглядовий майданчик Каїрської телевежі.

"Каїрська телевежа - найвища в Єгипті і у всій Північній Африці. Вона навіть вища за піраміди Хеопса (її висота - 187 метрів)! Вхідний квиток обійдеться в 13 доларів. З майданчика відкривається вид на місто, а також на піраміди - вони розташовані в 15 кілометрах", - розповів Антон.

Світло-звукове шоу і штраф за підйом: факти про єгипетські піраміди, які ви навряд чи знали раніше (відео)

Кадр з відео

Факт №2: перша піраміда

Найперша єгипетська піраміда - піраміда Джоссера - знаходиться в містечку Саккара, в стороні від побитих туристичних маршрутів. Вона підноситься над землею на 60 метрів. Але це тільки те, що ми бачимо - величезна частина піраміди знаходиться під землею. Саме там, в глибині, знаходиться гробниця фараона Джоссера.

"На відміну від найвідоміших пірамід, які обліплені туристами, тут можна побути один на один з вічністю. Щоб відчути всю магію піраміди, варто спуститися до самої гробниці фараона", - поділилася враженнями Анфіса.

Факт №3: світло-звукове шоу

Для всякого охочого, у кого завалялися в кишені зайві 900 доларів, на пірамідах організовують світло-звукове шоу.

"Спочатку підсвічується одна піраміда, потім друга, грає музика, а томний голос розповідає історію походження пірамід. Це дуже цікаво! Ну а яке ще шоу могло б бути на гробницях?" - зазначила Черних.

Світло-звукове шоу і штраф за підйом: факти про єгипетські піраміди, які ви навряд чи знали раніше (відео)

Факт № 4: велич піраміди Хеопса

Здалеку здається, що піраміда складена з невеликих цеглинок. Але коли опиняєшся біля її підніжжя, розумієш, що це гігантські блоки, розміром майже з людський зріст. Найвища - піраміда Хеопса.

"Її висота - 140 метрів. Це як три 16-поверхових будинки. До 1880 року піраміда Хеопса була найвищою спорудою в світі. Два мільйони блоків, площа в 10 футбольних полів, а її вагу оцінюють приблизно в п'ять мільйонів тонн", - зазначив ведучий тревел-шоу.

Факт №5: заборона на підкорення пірамід

З 2019 року дертися на піраміди заборонено - за це загрожує 100 тисяч єгипетських фунтів (близько 167 тис. грн) штрафу і від місяця в'язниці. А все тому, що хтось знімав на верхівці.


Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...