Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Українка Анна Дейнеко, яка перебуває під тимчасовим захистом у Нідерландах, розповіла про свій досвід життя у цій країні. Про це вона розповіла у коментарі "24 каналу", передають Патріоти України. Вона поділилася, що має як позитивні враження, так і пе...
Перемоги ЗСУ – ось головний козир у будь-яких переговорах. Влада має працювати над цим, а не чекати порятунку ззовні. В умовах невизначеності перспектив миру і перебігу переговорів є тільки одна раціональна стратегія: посилювати ЗСУ. Це означає вирішув...