Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
В Естонії поліція відкрила провадження стосовно трьох осіб, які розмахували прапором Росії з вікна автівки у місті Пярну. Двом з них призначили штраф. Про це повідомляє ERR, передають Патріоти України. Інцидент стався ввечері 24 квітня, близько 16:30 д...
У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...