Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Колишній президент ФІФА Мішель Платіні став свідком пограбування власного маєтку, . Про те, що Платіні пограбували, передають Патріоти України з посиланням на RMC Sport. . У повідомленні зазначено, що у п’ятницю, 18 липня, Платіні розбудив сторонній ш...
Український боксер Олександр Усик 17 липня спантеличив команду британського спортсмена Даніеля Дюбуа фразеологізмом про коней. Про це повідомив "Чемпіон", передають Патріоти України. Під час фінальної пресконференції перед боєм за титул абсолютного чем...