Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Ходьба, пробіжка чи навіть активне прибирання можуть буквально продовжити ваше життя! Глобальний аналіз 85 наукових досліджень із участю 7 мільйонів людей довів: регулярна фізична активність знижує ризик передчасної смерті майже на 40%. І це не магія -...
З моменту катастрофи, що сталася 15 квітня 1912 року, "Титанік" увійшов у історію як "непотоплюване судно, що потонуло". Проте чи дійсно його називали таким до першого плавання, передають Патріоти України. Нові історичні дані змінюють загальноприйняте ...