Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Звільнений з російського полону боєць полку "Азов" Національної гвардії України Артем Дубина згадав історію, як три роки тому, 18 квітня, його "вбили" на Азовсталі. По рації надійшло повідомлення, що він "двохсотий", але Артем вижив. Свою історію Артем...
В Росії суддя Петроградського районного суду Петербурга засудив 19-річну Дар'ю Козирєву до 2 років і 8 місяців колонії у справі про «дискредитацію» армії - під час своєї промови дівчина засвідчила силу українців та зізналася, що Україна вже перемогла. ...