Хіти тижня. Європа стане безлюдною: Виявлено масштабну загрозу

Глобальне потепління веде до танення сибірської вічної мерзлоти, що призводить до виділення великої кількості вуглекислого газу.

Це може привести до того, що Європа стане безлюдною, пише ZDF з посиланням на геофізика Сергія Зимова, передають Патріоти України.

Німецький телеканал розповів про експеримент Зимова, який він проводить з сином в Арктиці, і назвав цей експеримент важливим для майбутнього всього світу.

"Ці мікроби спали майже 50 тис. років. Тепер вони прокидаються. Я практично чую, як вони дихають. І вони пахнуть. Організми тут же починають харчуватися. В процесі вони перетворюють вуглець в вуглекислий газ. В нашому регіоні її (вічної мерзлоти) так багато, що, якщо все розтане, клімат в Європі стане безлюдним", – зазначив він.

Відзначається, що у вічній мерзлоті в Арктиці вдвічі більше вуглецю, ніж у всій земній атмосфері.

Свої розрахунки Зимов перевіряє на практиці і вже 20 років відтворює умови льодовикового періоду на території розміром приблизно з Ліхтенштейн. З сином він зрубав тут всі дерева, посадив доісторичні трави, розвів стада яків, бізонів і зубрів. Всі ці тварини повинні сповільнити глобальне потепління.

"У грудні тут лежить товстий шар снігу. Він ізолює грунт від холоду. У пошуках трави коні копаються в снігу і притоптують його. Тож вічна мерзлота взимку краще промерзає. А це в свою чергу захищає її від танення в літній період", – розповів Зимов.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...