Хіти тижня. Її отрута здатна вбити більше 100 осіб відразу: Біологи назвали найнебезпечнішу істоту в світі (відео)

Тайпан. Фото: Вікіпедія.

Люди завжди відчували особливий страх перед зміями: ці небезпечні хижі рептилії можуть позбавити життя за дуже короткий проміжок часу. Як зазначають Патріоти України, експерти виділяють 10 найбільш небезпечних змій.

Пропонуємо вашій увазі список найбільш небезпечних рептилій:

10. Гримуча змія.

Батьківщиною небезпечного плазуна є Північна Америка. У деяких різновидів гримучих змій гемотоксічна отрута, що пошкоджує тканини, руйнує органи і викликає незгортання крові.

9. Шипохвост австралійський. Зазвичай цей вид рептилій зустрічається в Австралії і Новій Гвінеї. Ці змії вважають за краще полювати на своїх жертв, нападаючи з засідки.

8. Гадюка. Зазвичай вони родом з Індії та Китаю. У цих рептилій прийнято полювати вночі: найбільша активність проявляється після дощу.

7. Філіппінська кобра. Особливість даного виду полягає в тому, що кобра плюється отрутою на відстані 3 метри. Людина може померти вже через 30 хвилин після укусу через параліч дихальної або серцевої систем.

6. Тигрова змія. Зазвичай ці рептилії зустрічаються в Австралії. В результаті попадання отрути тигрової змії в кров з'являється біль в місці укусу, поколювання, оніміння, пітливість. Потім настає сильна задуха, і людина вмирає.

5. Чорна мамба. Цю рептилію можна зустріти на Африканському континенті. Цей вид рептилій вельми агресивний: вони здатні завдати удару з неймовірною точністю, будучи найшвидшою змією в світі. Один укус Чорної мамби здатний вбити від 10 до 25 людей.

4. Прибережний тайпан. Цю рептилію можна порівняти з чорною мамбою по її здібностям і поведінці. В результаті попадання в кров отрута цієї змії сприяє появі тромбів, тим самим блокуючи артерії та вени. Вона настільки сильна, що може вбити до 12 000 морських свинок.

3. Малайський крайт. Ця рептилія є найбільш смертоносною з цього виду. Її можна зустріти на всій території Південно-Східної Азії та Індонезії. Часто після укусів малайського крайта людина вмирає, навіть якщо їй вчасно надали допомогу лікарі, ввівши протиотруту.

2. Коричневий король, або мулга. Яд навіть статевонезрілих змій може привести до смерті людини. У цієї рептилії складний характер: вона стає агресивною буквально за частку секунди.

1. Тайпан, або Жорстока змія. Це найотруйніша сухопутна змія на Землі: вона має найбільш токсичну отруту. Отрута, яку виділяє тайпан, може вбити 100 осіб або 250 тисяч мишей. Токсичність її отрути приблизно в 180 разів вище, ніж у кобри.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...