Хіти тижня. Індексація пенсій: Хто з українців отримає довгоочікувану надбавку

Український уряд в травні оголосив про підвищення пенсій майже всім українським пенсіонерам.

У Пенсійному фонді сказали, що це не останнє підвищення виплат до кінця цього року - буде ще як мінімум два, передають Патріоти України з посиланням на Hyser.

Перше проведуть в липні і торкнеться воно всіх, хто отримує соціальну пенсію. В цілому до пенсійних виплат додадуть по 131 гривні. Згідно з даними ПФУ в Україні отримують даний вид пенсії близько 80 тисяч осіб. На даний момент це 1638 гривень. Це українці, які досягли пенсійного віку, але їм не вистачає пенсійного стажу.

Даний вид пенсії мають намір підвищити в два етапи, перший з яких відбудеться в липні. Пенсіонерам додадуть 74 гривні. А другий в грудні, коли пенсійні виплати збільшать ще на 57 гривень.
Відзначимо, що ця категорія пенсіонерів не підпадає під щорічну індексацію, яка в 2020 році відбулася в травні, оскільки виплати їм нараховують не по ЗУ "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".
Також підвищення пенсій призначене тим, хто отримав сверхстаж. Це жінки, які мають більше 30 років стажу і чоловіки, у яких більше 35 років стажу. За кожен понад відпрацьований рік їм доплатять по 1% від мінімалки. Доплата в липні зросте до 17,12 грн, а в грудні - до 17,69 грн.
Ті пенсіонери, яким у 2020 році виповниться 80 років, отримають надбавку в розмірі 500 гривень.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...