Хіти тижня. Індійська армія натрапила на сліди "снігової людини" у високих Гімалаях

Альпіністська експедиційна група армії Індії виявила сліди снігової людини, представивши фотодокази гігантських слідів на снігу.

Збройні сили Індії повідомили, що під час експедиції виявила сліди снігової людини, також відомого як йєті. Це породило хвилю недовіри і жартів в соціальних мережах. Індійська армія опублікувала в своєму "Твіттері" пост, в якому говорилося, що в Гімалаях військовослужбовці помітили "загадкові сліди ніг міфічного створення Йеті". Пост військові супроводили фотографіями слідів на снігу. "У гірській експедиції індійська армія вперше помітила біля бази Макалу в Гімалаях загадкові сліди міфічної істоти Йеті розміром 81х38 сантиметрів. У минулому невловима снігова людина була помічена лише в Національному парку Макалу-Барун", - написала армійці на офіційному аккаунті в "Твіттері".

Єті, величезна мавпоподібну істота, часто фігурує в південноазіатському фольклорі. Вона також відоме як снігова людина, яка за легендою живе на вершинах Гімалаїв. Історії людей, які стверджували, що бачили йеті або його сліди, дуже популярні в регіонах Індії, Непалу і Бутану. Незважаючи на те, що сліди були виявлені ще 9 квітня, армія поділилася своїм відкриттям з громадськістю тільки після того, як переконалася, що воно вписується в існуючі теорії про існування снігової людини, повідомляє Times of India.

На "Твіттер" індійської армії підписані 6 млн чоловік. Багато хто не сприйняли цю новину серйозно - і тепер у відгуках до публікації користувачі діляться жартами на цю тему. "Дуже сумно бачити, як армія просуває настільки дурні міфи. Я очікував від вас більшого", - пише користувач з ніком Harit. "Бути може, є більш просте пояснення?" - іронізує письменник Сіддхартх Сінгх. А я в минулі вихідні бачив сліди "бигфута" в Сінгапурі. Який збіг! "- радіє Канишки Самота. У свою чергу інші користувачі в основному відзначають, що на фотографіях зображені сліди лише однієї ноги, в той час як йєті вважаються двоногими прямоходящими істотами." Ось і розгадка! Йеті користується палицею-скакалкою ", - пише інший користувач." З усією повагою до інших учасників дискусії, той, кого ми приймаємо за єті, насправді напевно або ведмідь бурий тянь-шанський, або тибетський бурий ведмідь. Обидва зростом понад два метри і зазвичай використовують для ходьби тільки дві лапи. А один великий слід вони залишають у випадках, коли пересуваються на всіх чотирьох ", - намагається пояснити інший. У відповідь на сумніви з боку користувачів учасники експедиції заявили, що доказ існування єті було задокументовано і" передано експертам в цій галузі".

"Ми вважали розсудливим [поділитися з громадськістю нашим відкриттям] для того, щоб відродити інтерес до цієї теми", - відзначили військові. В останні роки було зроблено чимало спроб розкрити таємницю навколо єті, але жодного офіційного доказа існування "снігової людини" поки так і не виявлено.

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...

До України йде довгоочікуване потепління: Синоптики розповіли, коли температура підвищиться до +20°

четвер, 25 квітень 2024, 10:57

В Україні вже тривалий час утримується холодна та дощова погода. Втім, незабаром в регіонах очікується потепління. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За її словами, наприкінці тижня до України повернеться не тіл...