Хіти тижня. Його шукали 5 років: На Київщині попрощалися із загиблим героєм України (відео)

Тіло бійця довгий час не могли упізнати, проводилось кілька незалежних експертиз ДНК.

В Обухові Київської області попрощалися з українським добровольцем Сергієм Кононком, який загинув на Донбасі ще в 2014-му, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Попрощатися із військовим прийшло кілька сотень земляків. Із квітами та портретами загиблого рідні, побратими та волонтери.

Сергій Кононко був активним учасником Євромайдану, очолював Обухівський осередок "Правого сектору", а згодом був одним із перших добровольців, які вирушили на Схід боронити країну. На передовій воював у складі 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар". Наприкінці серпня 2014-го Сергій Кононко супроводжував до лікарні пораненого бійця. На трасі Новосвітлівка–Хрящувате під Луганськом його автівку обстріляли бойовики. Тоді "айдарівець" разом із побратимами потрапив в полон до бойовиків, де Сергія Кононка закатували.

З 2014-го айдарівця вважали зниклим безвісти, згодом бойовики передали його тіло. Спочатку поховали на Дніпропетровщині, а 1 червня Сергія Кононка перепоховали у рідному Обухові.

"Йому щойно виповнилося 32, коли він з побратимами віз на "уазіку" пораненого Василя Пелиша, якому згодом у полоні відрубають сокирою руку за татуювання "Слава Україні!" - і вони потрапили під артобстріл між Новосвітлівкою та Хрящуватим. Це трапилося 26 серпня 2014 року - і відтоді Сергій вважався безвісти зниклим. Рідні довгі роки шукали його, бо впізнали Сергія на одному з відео, де бойовики знущаються над захопленими в полон українськими воїнами. Вони також отримували інформацію, що Сергія вивезли у рабство до Чечні... А він весь цей час лежав на Алеї героїв у Дніпрі, як "Невідомий захисник України № 1006/л"", - написала у Facebook журналістка Лілія Рагуцька.

Сергія разом з побратимами-"айдарівцями" терористи передали наприкінці грудня у 7 мішках. Судмедексперти стверджували, що Сергій Кононко отримав чисельні прижиттєві поранення. І існує вірогідність, що перед смертю його жорстоко катували.

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...

Українцям продають вітчизняні помідори майже удвічі дорожче за турецькі: У чому причина

вівторок, 23 квітень 2024, 9:57

В Україні почали продавати тепличні помідори місцевого виробництва. Перші партії пропонують до продажу по 120-140 грн/кг, що в середньому на 67% вище, ніж перші партії цієї продукції минулого року, передають Патріоти України. А також значно дорожче з...