Хіти тижня. "Камни с неба...": Вчителька розповіла правду про зарплати в окупованому Севастополі

Тепер кримчанка безробітна і їй дошкуляють силовики.

В окупованому Севастополі вчительку англійської мови Наталю Йолгіну, що викладала в школі №3 в класі, де вчиться син губернатора Михайла Развозжаева, звільнили і допитали після того, як вона залишила коментар в Instagram під публікацією губернатора. Як пише видання "Нова газета", викладачка поскаржилася на зарплату в 12 000 рублів, передають Патріоти України.

"Здрастуйте, шановний губернатор, чому у мене з/п в школі 12 тис. рублів, нехай і на півставки? Я професійний викладач з сертифікатом Кембриджа і досвідом роботи в Китаї. Ви вважаєте це нормальна плата за навчання ваших дітей? До речі, ваш син вчиться в моєму класі", - написала Йолгіна на сторінці глави регіону в Instagram.
Після цього вчительку викликала до себе директор школи і змусили написати заяву про звільнення. Жінку звинуватили в тому, що вона нібито спочатку не хотіла брати повну ставку. Крім того, через кілька днів її допитали силовики Центру "Е". Після цього на Наталю Йолгіну посипалися образи в Telegram-каналах.
Інцидент викликав резонанс і набув широкого розголосу. Звільнена вчителька має намір оскаржити своє звільнення в суді і залучити кривдників до відповідальності за наклеп.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...