Хіти тижня. Канадські вчені б'ють на сполох: Насувається найбільша за 10 000 років кліматична катастрофа

Потепління клімату на північному заході Канади стало найсильнішим за більш ніж десять тисяч років.

У Канаді вченими були виявлені ознаки наближення кліматичної катастрофи, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляється, вченими Торонтського університету було проведено радіовуглецеве датування і аналіз ізотопного складу води зразків вічної мерзлоти на центральному торфовищі Юкону. Це надало можливість реконструювати середні температури за останні майже 14 тисяч років.

Відзначається, що шари вічної мерзлоти виступають в якості своєрідного запису опадів, просочуються через торф'яний мох і грунт і замерзають на глибині 58 см під поверхнею землі. У кожному сантиметрі містяться опади, які накопичилися за останні 20-30 років. Звертається увага на те, що їх склад залежить від опадів і температури повітря.

Дослідники з'ясували, що в рамках раннього голоцену (останні 12 тисяч років) літні температури були вище, ніж в рамках середнього. Однак потепління під час індустріальної епохи виявилося нечуваним за весь аналізований період. Відзначається, що поточні температури перевищують минулі показники майже на два градуси Цельсія.

Слідуючи даним, зміна клімату в регіоні відбувається досить швидко.

На думку вчених, потепління може послужити причиною дестабілізації вічної мерзлоти, що призведе до ще більших викидів двоокису вуглецю.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...