Хіти тижня. Карантин в Україні продовжили: Повний список заборон до 11 травня

У середу, 22 квітня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну повідомив про продовження карантину в Україні до 11 травня через коронавірус, передають Патріоти України.

Карантинні заходи продовжили без будь-яких послаблень. Тобто, всі заходи, які ввели 6 квітня залишаються в силі.

Не можна:

  • знаходиться в громадських місцях без засобів індивідуального захисту;
  • відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові і прибережні зони, за винятком необхідності вигулу домашніх тварин однією людиною;
  • перебувати на вулиці без документів, що засвідчують особу;
  • особи старше 60 років зобов'язані самоізолюватись.

Обмеження будуть пом'якшувати поетапно при зниженні темпів захворюваності до рівня 5% середньодобово. У той же час планується послабити карантин в 2-3 сферах. Шмигаль висловив думку, що в першу чергу необхідно знімати обмеження для некритичних об'єктів інфраструктури.

Відзначають, що пом'якшення карантину можливо після 11 травня, коли відсоток захворюваності на протязі 10 днів не буде коливатися більше 1-2% і лікарні будуть заповнені не більше, ніж на 50% (зараз - 10%).

Першочергові завдання: збільшити кількість тестів на коронавірус, забезпечити лікарів та лікарні всім необхідним, посилити контроль за самоізоляцією і обсервацією, збільшити виплати безробітним і підготувати нові робочі місця.

11 травня можуть відкрити парки, сквери, побутові магазини і т.п. Але, за умови дотримання санітарних заходів безпеки, в т.ч. дотримання дистанції, носіння індивідуальних засобів захисту, обмеження кількості відвідувачів, обов'язкова перевірка температури.

"МОЗ буде пропонувати пом'якшення карантинних заходів. Наприклад, прогулянки в парках. Але ці прогулянки будуть чітко обмежені за кількістю осіб, щодо засобів індивідуального захисту", - заявив глава МОЗ Максим Степанов.

Згідно з розрахунками Національної академії наук, в Україні очікується два піки захворюваності - в кінці квітня і в період 3-8 травня. Зростання числа інфікованих COVID-19 прогнозується після Пасхи і травневих свят.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Кабмін буде приймати рішення про терміни дії карантину, грунтуючись на даних розрахунках. Після проходження піку епідемії уряд почне впроваджувати антикризовий план для підтримки національної економіки.

За прогнозами Міністерства охорони здоров'я, спалах захворюваності коронавірусом в Україні очікується на 5-10 день після святкування Пасхи. Порушення карантинного режиму і відвідування церковних богослужінь може привести до масового зараження. У МОЗ зазначили, що недотримання карантину українцями може вплинути на його продовження.

Карантинні заходи продовжили без будь-яких послаблень. Тобто, всі жорсткі заходи, які ввели 6 квітня залишаються в силі.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...