Хіти тижня. Катастрофа українського "Боїнга" в Ірані: Адвокат сімей загиблих вказав на дивну деталь із мобільним одного пасажира

З речей загиблих Україні взагалі віддали лише невелику частину.

Україні повернули лише невелику частину особистих речей людей, які загинули у катастрофі МАУ в Ірані. Деякі речі потрапляли в розпорядження місцевих. Таке ставлення може свідчити або про недбальство з боку Ірану, або на спроби керівництва держави приховати реальні причини катастрофи. Зокрема, телефон одного з загиблих невідомі особи намагалися розблокувати. Про це в інтерв’ю розповів партнер Ario Law Firm, адвокат Євген Грушовець, який представляє інтереси декількох сімей загиблих в авіакатастрофі літака МАУ, повідомляють Патріоти України.

"Під час розслідування таких катастроф для встановлення істини завжди необхідно оглядати місце події. Тобто – місце падіння літака. Представників української пошуково-рятувальної групи туди не допустили відразу. Рештки літака оглядались в іншому місці, куди їх перевезла влада Ірану", – зауважив він.

Грушовець додав: на місці катастрофи спочатку взагалі перебували чужі люди, вони спокійно собі ходили та підбирали якісь речі. За словами адвоката, сліди катастрофи дають багато відповідей на питання. Наприклад, виходячи з того, як розташовані уламки на місці аварії, можна встановити, з якою швидкістю падав літак.

З документів та речових доказів, з особистих речей загиблих – можна зрозуміти, за яких обставин було скоєно злочин: чи він був навмисним, чи це була якась недбалість. Втім, Іран не надав можливості зробити такий огляд.

Ба більше – з речей загиблих Україні віддали лише невелику частину. Ще одна вражаюча деталь: телефон одного із загиблих в Ірані намагалися розблокувати.

"За кілька днів після падіння надходила інформація, що хтось намагався розблокувати телефон, який належав одному із загиблих. Я представляю його інтереси", – повідомив Грушовець.

За його словами, цей факт говорить про те, що або цивільне населення знайшло техніку і намагалось нею скористатись, або це робив хтось інший з представників влади.

Джерело: 24 канал

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...