Хіти тижня. Кермо ставили ззаду автомобіля: У мережі з'явилися фото унікального УАЗика радянських часів

Чому кермо було розташований в задній частині автомобіля? Про це розповіли цілу історію.

Нещодавно в мережі спливло архівне фото радянського автомобіля УАЗ, у якого кермо було розташоване позаду. Але, нічого незвичайного в цьому немає. Подібні автомобілі випускалися серійно. Правда, по дорогах вони не їздили. Про незвичайний транспортний засіб розповів Ульяновський автозавод в соціальних мережах. Було опубліковано архівне фото спеціальної машини для заливки льоду, створеної на базі УАЗ-452. Такі автомобілі випускалися з 1960 по 1970 роки і ще довго працювали на льодових аренах.

УАЗ с рулем сзади. Фото из соцсетей

Цю машину робили на Ульяновському автозаводі на базі УАЗ-452. Сходила незвичайна модель з конвеєра майже 15 років (з 1960-х і до середини 1970-х років).
Для чого така машина була потрібна? УАЗики з заднім кермом були призначені для заливки льоду в палацах спорту.
Чому кермо було розташоване в задній частині автомобіля? Тут історія така. Насправді, рульове колесо було на своєму звичайному місці в кабіні, але керував ним водій сидячи на задній платформі.

Насправді кермо було спереду. Фото з соцмереж

До керма в районі кнопки сигналу кріпився карданний шарнір. До нього і підходив вал від керма, розташованого ззаду.

Кузов УАЗика був розділений на кілька секцій. Оскільки ця машина призначалася для заливки льоду, то на ній розмістили бак з водою і бункер для збору крижаної крихти. Ззаду автомобіля були встановлені сталеві ножі для обробки льодової поверхні. Там же сидів і водій. З цієї позиції йому було видно, що потрібно зробити з поверхнею льоду. Тому управління і було позаду.
На сьогоднішній день збереглося кілька примірників унікальних льодових УАЗиків.

Таким був автомобіль для заливки льоду. Фото з соцмереж

В наші дні для заливки льоду на стадіонах і в палацах спорту використовують більш сучасну техніку. Та й лід зараз «сухий». У таких машинах необхідність відпала.

Сонця можна не чекати? Синоптик засмутив прогнозом погоди в Україні на березень

вівторок, 19 березень 2024, 6:58

В Україні внаслідок переміщення на її територію атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди. Практично щодня спостерігатимуться дощі, у північних та західних областях часом мокрий сніг, передають П...

Втік зі зборів: Стало відомо, що сталося зі "всесвітньо відомим українським тренером", який відмовився повертатися в Україну

вівторок, 19 березень 2024, 6:45

Тренер "Чорноморець" Ігор Касьяненко, який відповідав у одеському клубі за фізичну підготовку, знайшов собі роботу у США. 14 березня стало відомо, що 36-річний уродженець Луганська втік перед поверненням команди з підготовчих зборів у Туреччині у лютом...