Хіти тижня. Хай окупанти мастять лоби "зеленкою": Українська компанія розробила унікальну далекобійну снайперську гвинтівку "Тиранозавр"

Конструктори запевняють, що врахували всі побажання кращих стрільців ООС. Тепер ворога можна буди дістати на відстані у 3000 метрів, і навіть більше

Приватна компанія XADO розробила новітню великокаліберну снайперську гвинтівку Snipex T-Rex калібру 14,5X114, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Зазначається, що під час створення гвинтівки Snipex T-Rex конструктори спирались на побажання військових: це повинен бути класичний «болтовик», мінімально можливої ваги, без автоматики, простий і безвідмовний, призначений для жорсткої експлуатації.

Через вражаючу міць набою та завдяки характерному малюнку задньої опори (моноподу) ця модель отримала робочу назву «Тиранозавр» або «T-Reх».

Snipex T-Rex сконструйована з урахуванням усіх вимог до зброї для високоточної стрільби. Влучність забезпечується шляхом плаваючого ствола, який знаходиться у момент вильоту кулі у вільному відкоті. Є ще деякі конструкційні особливості, які впливають на купчастість.

Гвинтівка демонструє прийнятний рівень відбою під час пострілу. Відбій гаситься внаслідок ДГК, дії ізолятора відбою, короткого відкоту та оптимально збалансованої ваги.

Компонування за схемою булл-пап (bullpup): затворна група розміщується позаду спускового гачка. Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзним поворотним затвором, 13 бойових упорів розташовані у три ряди та забезпечують жорстке замикання ствола. Під час заряджання набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі.

Як результат виріб має такі характеристики:

  • вага — 22,5 кг,
  • загальна довжина — 1830 мм,
  • довжина ствола 1200 мм,
  • початкова швидкість кулі — 1000 м/с,
  • дальність польоту кулі — до 7000 метрів,
  • ефективна дальність — 3000 метрів.

Гвинтівка забезпечує прицільний вогонь та купчастість не гіршу за 1 МОА.

Ще декілька технічних моментів: гвинтівка має регульований по висоті підщічник та регульовану задню опору, яка має функцію точного налаштування.

Варто відзначити, що це далеко не перша розробка компанії ХАДО. Гвинтівки Snipex M100 i Snipex M75 під набій 12,7х 108 добре відомі фахівцям та чекають на своїх військових замовників. А модель Snipex .50BMG (12.7х99) – Rhino Hunter є у продажу на цивільному ринку.

Побачити та ближче ознайомитися з українськими розробками можна буде під час виставки «Зброя та безпека-2019», яка пройде 8-11 жовтня цього року у Міжнародному виставковому центрі у Києві.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...