Хіти тижня. "Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера і забили його ногами", - екс-бранець "ДНР" про жахи полону

Боєць 1-ї окремої штурмової роти Дмитро Федонюк у 2014 році потрапив на 22 дні в полон до бойовиків "ДНР", де полонених били при дитині. Про це він розповів в інтерв’ю "Цензор.НЕТ", передають Патріоти України.

За словами Федонюка, в полоні він намагався абстрагуватися від того, що відбувалося і коли міг, спав. Він зазначив, що тоді у нього ніби включився механізм самозбереження.

“Коли нас тримали в Дебальцевому, витягли з камери молодого офіцера, і забили його ногами… Я це розумів і вирішив про себе: як буде, так і буде”, – згадує боєць ВСУ.

Федонюк розповів, що перед допитом у полонених запитували, чи вони знають російську мову. У тому, що серед бойовиків є офіцери РФ, він не сумнівався, в Україні він нікого подібного не бачив.

“Був дядько два на два, здоровенний. Говорив, що у нього три війни за спиною. На ньому була нова офіцерська форма російського зразка”, – уточнив український боєць.

Федонюк підкреслив, що на допиті був присутній 6-річний син одного з російських офіцерів з позивним Ленін. Офіцер був низького зросту, лисий і зовні схожий на Леніна. За даними українського воїна, цього офіцера вже немає в живих. Федонюк додав, що били полонених прямо при дитині.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...