Хіти тижня. Конфедерат помстився за себе: У США повалена протестуючими проти расизму статуя розтрощила голову одному з них (відео)

Учасники протесту обв'язали мотузками і повалили з монумента статую Джефферсона Девіса - першого і єдиного президента Конфедеративних Штатів Америки.

У бельгійському місті Антверпен влада, реагуючи на масові протести, демонтувала пам'ятник королю Бельгії Леопольду II, якого також звинувачують в расизмі. Його правління було відзначено вкрай жорстокою колоніальною політикою в африканських володіннях. У США розправляються зі статуями відкривача Америки Христофора Колумба, повідомляють Патріоти України.

Так, в Бостоні його пам'ятник був обезголовлений. У Річмонді пам'ятник Колумбу, якого дехто вважає причиною початку всіх бід корінного населення країни, втопили в озері. Звалили з постаменту також статую Колумба в місті Сент-Пол.

Протестувальники також масово зносять пам'ятники, встановлені на честь конфедератів - представників рабовласницьких південних штатів, які воювали з мешканцями півночі в роки громадянської війни 1861-1865 року. У місті Портсмут (штат Віргінія) така акція завершилася трагічно. Як повідомляє WAVY News, учасники протесту обв'язали мотузками і повалили з монумента статую Джефферсона Девіса - першого і єдиного президента Конфедеративних Штатів Америки. При падінні вона звалилася на 33-річного чоловіка, який брав участь в її знесенні, і розтрощила йому голову. Потерпілого доставлено в лікарню в критичному стані. Момент падіння статуї потрапив на відео.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...