Хіти тижня. Коронавірус рознесли по світу ще 2019 року: Вчені знайшли підтвердження

Коронавірус міг поширитися по світу та адаптуватися до своїх носіїв ще наприкінці 2019 року. Про це свідчить генетичний аналіз зразків більш ніж 7500 осіб, інфікованих COVID-19. Такого висновку дійшли вчені з Інституту генетики Лондонського університетського коледжу (UCL), передають Патріоти України.

У процесі дослідження вони виявили майже 200 повторюваних генетичних мутацій нового коронавірусу SARS-CoV-2, що показали, як він може еволюціонувати під час поширення серед людей. Професор UCL Франсуа Баллу, який був одним із керівників дослідження, заявив: результати продемонстували, що значна частина глобального генетичного різноманіття SARS-CoV-2 виявлена у всіх найбільш постраждалих країнах. Це свідчить про те, що вірус уже широко поширювався по всьому світу від самого початку епідемії. Ймовірно, це трапилося після подолання міжвидового бар'єру – моменту, коли збудник "перестрибнув" з попередньої тварини-господаря на людей.

"Всі віруси, звісно, мутують. Мутації самі собою не є поганою річчю, і немає підстав вважати, що SARS-CoV-2 мутує швидше або повільніше, ніж очікувалося. Поки ми не можемо сказати, чи стає SARS-CoV-2 більш чи менш смертельним і заразним", – зазначив учений.

Крім того, показовим є і результат дослідження французьких вчених, який підтвердив, що громадянин Франції заразився COVID-19 ще 27 грудня – за місяць до того, як країна ЄС підтвердила свої перші випадки небезпечної хвороби.

Як зазначає ORF.at, випадок, виявлений у Франції, також підтверджує теорію про те, що вірус, можливо, почав поширюватися по світу наприкінці 2019 року. Зазначимо, що чоловік, який заразився COVID-19, не мав жодних зв'язків із Китаєм і до грудня не бував за кордоном. Однак його дружина працює в супермаркеті недалеко від аеропорту імені Шарля де Голля в Парижі, де роблять покупки багато мандрівників. Науковці припускають, що вона могла перенести хворобу без симптомів і заразити чоловіка.

Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що інцидент у Франції не є дивним, і закликала інші країни розслідувати подібні ранні підозрілі факти респіраторних захворювань. Зі свого боку професор Баллу зазначив, що 198 виявлених невеликих генетичних змін або мутацій COVID-19 можуть стати ключем до його розгадки та допомогти в розробці вакцини.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...