Хіти тижня. Коронавірус в Україні: З'явилися тривожні дані про спалах вірусу на Донбасі

На окупованій території Донбасу в лікарні привозять людей у важкому стані, але тестів на коронавірус немає.

За неофіційною інформацією, в ніч на 19 березня в одну з медустанов в окупованому РФ Донецьку привезли жінку 1986 року народження нібито з ГРВІ. Відзначають, що її стан погіршився і через добу вона померла, передають Патріоти України з посиланням на Інформаційний спротив.

За попередніми даними, після розтину тіла стало ясно, що причиною смерті жінки став коронавірус. Легені у пацієнтки були нібито "чорні", що свідчить про їх запалення.

Джерела в так званому "МОЗ ДНР" стверджують, що в інфекційних відділеннях Пролетарського, Куйбишевського та Калинінського районів Донецька вже знаходяться більше 30 людей з явними симптомами коронавірусу (висока температура, сухий кашель і задишка). Однак цей діагноз їм не ставлять. Відділення колишнього Донецького обласного протитуберкульозного диспансеру та Донецького міського туберкульозного диспансеру повністю забиті хворими з діагнозами "двостороння пневмонія" і "туберкульоз". При цьому у більшості з них ознаки захворювання на коронавірус.

Лікарі не можуть підтвердити або спростувати небезпечний діагноз, оскільки тестів на коронавірус немає. Для діагностики використовують тести на туберкульоз і грип, 70% з яких дають негативний результат. Медики вважають, що це побічно вказує на короновірус.

Крім тестів, в лікарнях на окупованих територіях немає захисних костюмів, засобів дезінфекції, медичних препаратів, а також апаратів ШВЛ. Медсестри перед страхом зараження масово звільняються, що спровокувало гостру нестачу персоналу для боротьби з хворобою.

Також плачевна ситуація і у бойовиків, які беруть участь в бойових діях. Після медогляду у багатьох виявили ознаки коронавірусу, туберкульозу і грипу. Їх негайно госпіталізували, проте, за словами лікарів, якщо найближчим часом не завезуть тести для визначення короновіруса, не створять умов для локалізації і лікування хворих, то епідемія може "вбити" всіх бойовиків, які "захищають ДНР". Також відзначають, що фахівці-медики приїжджають до них рідко.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...