Хіти тижня. Краще не їжте це! Комаровський назвав найгіршу кашу - "найшкідливіше, що можна тільки придумати"

Доктор Комаровський назвав найшкідливішу кашу, яка часто привертає нашу увагу красивими пакетиками. Але краще таку не купувати, так як в ній немає ніякої користі, зате багато порожніх вуглеводів, від яких немає ніякого толку. Про це педіатр розповів на своїй сторінці в YouTube, зазначають Патріоти України.

Педіатр не рекомендує купувати... вівсянку, але мова йде про вівсянку швидкого приготування з пакетиків. Комаровський каже, що це "найшкідливіше, що можна тільки придумати". Щоб вівсянка була корисною, лікар радить купувати і готувати крупу в пластівцях, яку потрібно варити.

Шкідливою кашею доктор Комаровський також називає манку - кашу, якою годували всіх нас в дитинстві, а бабусі досі продовжують підгодовувати нею онуків.

Манна каша - це легкозасвоювані вуглеводи, які не дають нічого хорошого нашому організму. Найкорисніше в крупі завжди в оболонці, якої манка по суті позбавлена при обробці. Третьою крупою в списку, на думку педіатра, є білий рис, який медик назвав "ніяким". Адже ніякої користі подібна каша не приносить.

Які ж каші є корисними?

Доктор Комаровський каже, що лікарі всього світу вирахували сім найкорисніших каш. На першому місці стоїть гречка, далі вівсянка (пам'ятаємо - не з пакетиків), далі перловка, пшоно, кукурудзяна крупа, бурий рис, а також лляна крупа.

При цьому важливо пам'ятати, що від способу приготування каші також багато залежить. Наприклад гречка при варінні в молоці втрачає залізо, тому потрібно балансувати свій раціон так, щоб "взяти" це залізо з інших продуктів.

За словами Комаровського, корисність каші залежить не тільки від того, яка це крупа, а ще від того, в чому ми цю кашу варимо - у воді або в молоці. Наприклад, гречка при варінні в молоці втрачає своє залізо. Це не означає, що це погано, адже залізо можна отримати і з інших продуктів.

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...