Хіти тижня. Лікарі б'ють на сполох: Українців "косить" найнебезпечніший вид раку

Цей діагноз щорічно ставлять 13 тисячам українців. 6 із 10 не проживають після цього й року.

Через проблеми з діагностикою, економію і відсутність симптомів рак легень щорічно забирає майже два мільйони життів. В Україні цю хворобу у двох випадках з трьох виявляють занадто пізно, передають Патріоти України.

Цей діагноз щорічно ставлять 13 тисячам українців. 6 із 10 не проживають після цього й року. Медики зазначають, що низькодозова комп'ютерна томографія, яка триває лише 5 хвилин, є єдиним способом ранньої діагностики раку легень.

Вартість такої процедури стартує від 800 гривень. Саме тому багато пацієнтів відмовляються її проходити. Однак, як показують дослідження, якби проблему виявляли на ранній стадії, то щорічно могли б рятувати від смерті 48 тисяч пацієнтів.

Джерело: ТСН.ua

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...