Хіти тижня. Лікарі розповіли, яка категорія людей невразлива для коронавірусу

Коронавірус COVID-2019, що дістався до України, дуже рідко вражає деякі категорії людей.

Хто найменше схильний інфікуванню, та як захиститися від інфекційної хвороби, що загрожує небезпечними ускладненнями, - передають Патріоти України з посиланням на Styler.

Згідно з останніми даними, зробленими на основі аналізу центру з контролю захворювань КНР, до такої категорії відносяться діти та підлітки. Так, на категорію від нуля до десяти років припадає всього 1% хворих, така ж статистика і у вікової групи 10-19 років.

Найбільше схильні до ризику захворіти літні люди. При цьому з віком збільшується не тільки ймовірність інфікування, але і летальність.

Нагадуємо, що основною групою ризику є люди старше 80 років, хворі на діабет і важкими недугами серця.

Вся справа в тому, що з віком імунна система людини стає слабша й більш сприйнятлива до інфекцій. А наявність хронічних захворювань підвищує ризик розвитку ускладнень.

Головні засоби захисту від коронавіруса - це регулярне миття рук з милом (не менше 15-20 секунд), а також уникання контакту з людьми, у яких є ознаки ГРВІ.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...