Хіти тижня. Ліквідували ватажка бойовиків і захопили полонених: У мережі з'явилася розповідь про успішну операцію ЗСУ на Донбасі

В інтернеті оприлюднили розповідь про успішну операцію Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі в 2017 році, деталі якої до сих пір не розголошувалися. Відповідний пост оприлюднено на сторінці "93-тя ОМБр "Холодний Яр" у Facebook, повідомляють Патріоти України.

Так, у червні 2017 року розвідники 20-го мотопіхотного батальйону, який зараз є частиною 93-ї бригади "Холодний Яр", спільно з полком ССО провели вражаючу операцію. Вони захопили в полон трьох бойовиків так званої ЛНР і військовослужбовця 22-ї бригади спеціального призначення ГРУ ГШ Російської Федерації Віктора Агєєва.

"У ході операції ліквідували ще двох терористів. Один з них - ватажок групи бойовиків - кадровий російський офіцер Олександр Щерба з позивним "Алекс", інший - громадянин України", - сказано в повідомленні.

За словами розвідника з позивним "Поль", події сталися поблизу села Трьохізбенка. Українські бійці спостерігали за ворогом тижні три, після чого вирішили провести операцію.

24 червня вони висунулися на автомобілях через ліс до річки. Там розділилися: частина людей форсувала Сіверський Донецьк на двох гумових човнах у кілька ходок, частина залишилася на березі прикривати. Біля дач два розвідники разом з кулеметниками пішли на прикриття. Незабаром в одному з будинків виявили чотирьох найманців, в тому числі і Агєєва.

"Зв'язали, накрили ганчіркою і переправили на інший берег річки. Вони опору не чинили. Згодом на вулиці нас наткнулися двоє людей. Ми стали обличчям-до-обличчя. Один з них був "Алекс", командир цієї невеликої групи", - зазначив "Поль".

Він додав, що бойовики хотіли відкрити по них вогонь, але їх встигли ліквідувати.

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...

Асоціація далекобійників висловлює протест: Воєнкоматівці мобілізують водіїв фур прямо з коліс під час міжнародних рейсів

понеділок, 29 квітень 2024, 18:48

Українські міжнародні перевізники скаржаться, що під час повернення в Україну з-за кордону співробітники ТЦК та СП знімають водіїв прямо з рейсів і силоміць забирають у центри комплектування. Про це повідомляє Асоціація міжнародних автоперевізників (Ас...