Хіти тижня. "Людей хоронят, как на конвейре": У окупованому Донецьку великі проблеми

Місцеві жителі зазначають, що так активно не ховали навіть в період активних бойових дій в серпні 2014 року.

Блогер з ніком "Покращений назавжди" пише в Twitter, що на Щегловському кладовищі людей ховають, як на конвеєрі. Дуже багато похоронів: одні за іншими суцільним потоком, на дорогах не роз'їхатися. І такого в Донецьку не пригадують давно, передають Патріоти України.

Жителі зазначають, що так активно не ховали навіть в період активних бойових дій в серпні 2014 року. Інші користувачі соцмережі в коментарях пишуть, що така активність може бути пов'язана з тим, що в зв'язку зі святковими днями не працювали багато служб, і тому у людей не було можливості зібрати всі документи, необхідні для поховання померлих родичів. Однак чимало авторів коментарів писали і про те, що смертність в Донецьку в "ДНР" за час, що минув з початку окупації, дійсно істотно зросла. А причини того, як зазначають люди, - "стрес, погана медицина, низький рівень життя".

Також не можна не зазначити, що окупаційна "влада" явно занижує показники смертності і дані про чисельність населення в Донецьку. Так згідно так званому "перепису населення", проведеному в жовтні 2019 р в місті нібито живе 943 770 осіб, тобто - не набагато менше, ніж в довоєнний час (показник 2013 року - близько 960 тис. чол.). У той же час згідно з даними громадських організацій, які моніторять ситуацію на Донбасі, реальна чисельність населення в нинішньому Донецьку - не більше 450 тис. чоловік. А показники народжуваності і смертності спотворюються як в "ДНР", так і в сусідній "ЛНР". Приблизно на 50%: одні - в бік завищення, другі - в бік заниження. І тільки на кладовищі можна побачити, який реальний стан справ. Адже свіжі могили не сховаєш.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...