Хіти тижня. "Люди просто стояли і спостерігали": Тендітній дівчині довелося самотужки зупиняти злочинця (відео)

В патрульної поліції Дніпра 22-річна Олена Коптиль служить вже рік. За цей час траплялося всяке, але так, щоб гнатися за злодюжкою, не будучи на службі, - днями відбулося вперше.

Олена Коптиль

Капрал поліції їхала в маршрутці на нічну зміну, була одягнена в форму, але без поліцейських шевронів. Поїздка випала якраз на "годину пік", тому людей в транспорті було - не проштовхнутися, передають Патріоти України з посиланням на КП в Україні.
- Нічого, як то кажуть, не віщувало. Як раптом водій зупинився і попросив, щоб всі пасажири перевірили, чи всі речі у них на місцях, - розповіла Олена. - Біля мене стояла дівчина, вона відразу крикнула, що у неї пропав телефон. І тут же з маршрутки вибіг чоловік, який ще з самого початку, коли ми їхали, здався мені підозрілим.
Всі залишалися на своїх місцях: хто в шоці, а хто в нерозумінні, що робити далі. Олена ж, не роздумуючи, вибігла з маршрутки слідом за злодюжкою. Каже: було шкода дівчину, а ще розуміла, що якщо працює в патрульної поліції - просто зобов'язана затримати злочинця.

- Я погналася за ним, крикнула йому "Стояти!", Він відразу ж викинув телефон, - розповідає патрульна. - Бігла за ним недовго, наздогнала у дворі житлового будинку, схопила за руку. Хоча він вже не виривався. Напевно, зрозумів, що вже не втекти.

Тендітній поліцейській довелося одній утримувати злодія і разом з цим викликати колег на підмогу. Всі, хто був присутній у дворі, за винятком одного чоловіка, який запропонував свою допомогу, просто стояли і спостерігали ситуацію.

- Хлопці приїхали швидко, два екіпажі, далі затриманого відвезли до районного відділу поліції. Що йому буде - визначать вже інші правоохоронці, - каже відважна патрульна.

На роботі і вдома вчинком Олени пишаються. Сама ж вона вважає, що вчинила так, як і повинна була діяти. Хоча зізнається: обікрадена дівчина не зв'язалася з нею, щоб хоча б просто подякувати. І від цього трохи прикро. Проте, героїня дня хоче продовжувати працювати в поліції, хоча до цього навчалася на факультеті міжнародної економіки, але вирішила, що професія патрульного - набагато цікавіша і більш насичена. Авжеж, економісти викрадачів телефонів не затримують...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...