Хіти тижня. Машина смерті: У мережі показали турецько-український безпілотний винищувач (відео)

Новий ударний турецько-український безпілотник в порівнянні зі своїм меншим попередником

Показали, як виглядатиме турецько-український безпілотний винищувач. Він керуватиметься за допомогою супутникових систем та важитиме до 1 т, пише Defense Express, передають Патріоти України.

Безпілотнику поки не придумали назву. Літак-винищувач максимальною вагою до 3,5 тон має підніматися на висоту у понад 12 км і виконувати політ тривалістю до 5 год. Повинен знищувати наземні і повітряні цілі. Швидкість у понад 900 км на годину мають забезпечити доопрацьовані українські турбореактивні двигуни Al-25TLТ від запоріжського підприємства "Івченко-Прогрес".

Ударний безпілотний винищувач є наступним перспективним проектом для підприємства Baykar слідом за оперативно-стратегічним розвідувально-ударним БпЛА Akıncı, який 6 грудня 2019 р. вперше піднявся у небо за допомогою також українських двигунів АІ-450Т від ДП "Івченко-Прогрес", здатний нести 1,35 тонни корисного навантаження.

"Наш черговий крок, який ми здійснимо у найближчому майбутньому, – це створення ударного безпілотного винищувача, який буде мати високі маневрові характеристики та звукову швидкість. Це буде великий проект і ми віримо, що Туреччина спільно із сусідніми та дружніми країнами його реалізує" - зазначив виконавчий директор компанії Baykar Халук Байрактар.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...