Хіти тижня. Машина смерті: У мережі показали турецько-український безпілотний винищувач (відео)

Новий ударний турецько-український безпілотник в порівнянні зі своїм меншим попередником

Показали, як виглядатиме турецько-український безпілотний винищувач. Він керуватиметься за допомогою супутникових систем та важитиме до 1 т, пише Defense Express, передають Патріоти України.

Безпілотнику поки не придумали назву. Літак-винищувач максимальною вагою до 3,5 тон має підніматися на висоту у понад 12 км і виконувати політ тривалістю до 5 год. Повинен знищувати наземні і повітряні цілі. Швидкість у понад 900 км на годину мають забезпечити доопрацьовані українські турбореактивні двигуни Al-25TLТ від запоріжського підприємства "Івченко-Прогрес".

Ударний безпілотний винищувач є наступним перспективним проектом для підприємства Baykar слідом за оперативно-стратегічним розвідувально-ударним БпЛА Akıncı, який 6 грудня 2019 р. вперше піднявся у небо за допомогою також українських двигунів АІ-450Т від ДП "Івченко-Прогрес", здатний нести 1,35 тонни корисного навантаження.

"Наш черговий крок, який ми здійснимо у найближчому майбутньому, – це створення ударного безпілотного винищувача, який буде мати високі маневрові характеристики та звукову швидкість. Це буде великий проект і ми віримо, що Туреччина спільно із сусідніми та дружніми країнами його реалізує" - зазначив виконавчий директор компанії Baykar Халук Байрактар.

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...