Хіти тижня. "Масові поховання померлих від коронавірусу в Ірані вже видно з космосу", - The Washington Post (фото, відео)

Влада Ірану значно занижує дані по коронавірус ...

В Ірані масові поховання загиблих від коронавіруса людей настільки швидко ростуть, що їх вже можна бачити з супутників. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

На супутникових знімках показане кладовище в місті Кум, яке стає дедалі більше. За офіційними даними, число жертв коронавіруса в Ірані недавно становило 429 осіб. У четвер, 12 березня, ця цифра зросла на 75 осіб, ставши найвищим стрибком смертності з початку спалаху в країні в лютому.

За словами експертів, нові 90-метрові траншеї були вириті, щоб поховати загиблих від коронавіруса в Ірані. Супутникові знімки кладовища Бехешті-Масума, опубліковані Maxar Technologies, показують, що більшість місць для поховань не використовувалися з жовтня. Але до початку березня в одному наполовину заповненому секторі не залишилося місця.
Також роботи почалися в іншому ще не використаному секторі. У ньому з'явилися нові дві 90-метрові траншеї, які видно на аерофотознімках.Аналітик Maxar заявив, що біла речовина, яке можна побачити біля розритих могил, швидше за все, є вапном, яку іноді використовують при масових похованнях.Інформація про масштабні поховання підтверджується перської службою BBC.
В одному з відео герой інтерв'ю розповідає, що нові сектори дійсно заповнені тими, хто помер від коронавіруса. "На сьогоднішній день вони поховали понад 250 жертв коронавіруса. Це все могили, і всі вони свіжі. Це все за останні кілька днів", - говорить на відео працівник кладовища.Місто Кум став першим місцем в Ірані, куди дістався вірус минулого місяця, і з тих пір країна посіла третє місце в світі за кількістю інфікованих - понад 10 000 інфікованих.
Іранський режим зазнав критики за відмову закрити міста, куди подорожує велика кількість паломників шиїтів.
Також широко поширені сумніви в точності офіційних даних з Ірану про інфікованих та померлих. Один з іранських депутатів заявив, що тільки в Кумі загинули десятки людей, коли режим говорив лише про 12 загиблих.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...