Хіти тижня. Масові заворушення у США: Поліція переходить на бік мітингувальників (фото)

26 травня в США спалахнули масові протести через смерть афроамериканця при затриманні поліцейськими в Міннеаполісі. У деяких великих містах була введена комендантська година.

У ряді міст США поліцейські стають на бік протестувальників. У Каліфорнії і Вашингтоні правоохоронці стали на коліна на знак солідарності з мітингувальниками, передають Патріоти України з посиланням на ABC.

В окрузі Дженесі, штат Мічиган, місцевий шериф Кріс Свонсон заявив, що він і його підлеглі швидше будуть йти разом з протестувальниками, ніж патрулювати. Коментуючи своє рішення шериф заявив, що його команда хотіла брати активну участь у вирішенні проблеми поводження з афро-американцями з боку співробітників поліції.

До участі в мітингах також приєдналися поліцейські в одному з найбільших і найбільш жорстоких міст – Нью-Джерсі. Шериф поліції в окрузі Кемден Джо Висоцкі приєднався до маршу протестувальників, одягнений в захисну маску і поліцейську форму.

У суботу, 30 травня, В Санта-Круз в Каліфорнії, мер Джастін Камингс і шеф місцевої поліції Енді Міллс встали на коліна на знак підтримки протестувальників. У Нью-Йорку копи аплодували учасникам акції протесту. Аналогічним чином свою солідарність з протестуючими висловили у Вашингтоні.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...