Вчені з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Дослідження про це фахівців Массачусетського університету опубліковано у виданні Medical Xpress, передають Патріоти України.
Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчався на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму.
Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров. "У Сполучених Штатах багато хворих людей все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у когось запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.
Цього року ціни на каву можуть зрости на 40%, тобто для споживачів це будуть десь 10%, а найімовірніше - усі 20%. Водночас світова торгівля кавою різко скоротилася через рекордне зростання цін. Про це пише видання CBS, передають Патріоти України. «Прот...
Археологи впевнені, що витягли з води далеко не всі скарби з цього корабля, і найцікавіше попереду. На Півдні Франції на дні Рони, що є однією з найбільших річок Європи, та впадає в Середземне море археологи здійснили виняткове відкриття — схованку з ч...