Вчені з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Дослідження про це фахівців Массачусетського університету опубліковано у виданні Medical Xpress, передають Патріоти України.
Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчався на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму.
Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров. "У Сполучених Штатах багато хворих людей все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у когось запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.
Сучасні водії хочуть змінювати авто кожні 3–5 років. Але тут є нюанс: більшість автомобілів стрімко втрачають вартість, і продати їх вигідно неможливо. Виходом стають моделі з високою ліквідністю, і, як виявилося, найкраще з цим справляються японські б...
У Херсонській області запровадили особливий режим світломаскування вночі на Великдень – світло заборонили вмикати на вулиці і в будинках. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, передають Патріоти України. За сло...