Вчені з'ясували, що продукти, смажені на рослинній олії, стимулюють розвиток запальних захворювань кишечника і раку товстої кишки. Дослідження про це фахівців Массачусетського університету опубліковано у виданні Medical Xpress, передають Патріоти України.
Вплив продуктів на запальні процеси в кишечнику вивчався на гризунах. Їм давали рослинне масло популярної в США марки, на якій смажили фалафель. Ще одна група мишей споживала їжу з олією холодного віджиму.
Було відмічено, що смажена їжа дійсно підсилює запальні процеси товстої кишки та вкидає токсичні продукти в кров. "У Сполучених Штатах багато хворих людей все ще їдять у фастфудах і споживають смажену їжу. Якщо у когось запальне захворювання кишечника або рак товстої кишки, але вони продовжують їсти таку їжу, існує ймовірність, що це зробить захворювання ще більш агресивними. Таким пацієнтам слід їсти менше смаженої їжі", - заявив один з авторів роботи Гудонг Чжан.
В'єтнамський автовиробник VinFast, який заснував колишній український бізнесмен Фам Нят Вионг, уже відправив у продаж кілька недорогих машин. Однак у деяких із них знайшли серйозну проблему. Про чергову неприємну обставину стало відомо Carscoops, перед...
Перша леді України розкритикувала страви, якими годували дітей у їдальні тоді, коли вона сама навчалася у школі, передають Патріоти України. Журналісти зустрілися із Зеленською, коли вона інспектувала їдальню гімназії №9 у Черкасах, перевіряючи, що їдя...