Медики вказали на важливість правильного харчування для очищення організму від надмірної кількості вільних радикалів, які провокують так званий окислювальний стрес. Це зі свого боку призводять до пошкодження клітин і серйозних метаболічних, серцевих, нейродегенеративних захворювань, а також онкології й передчасного старіння, передають Патріоти України.
За словами фахівців, для того, щоб протидіяти шкідливим речовинам, важливо регулярно їсти багату антиоксидантами їжу, яка зводить до мінімуму окислювальний процес у клітинах
Серед найвідоміших антиоксидантів медики назвали продукти з вітамінами С і E, бета-каротин, селен і марганець. Зазначається, що більшість із них містяться у сезонних фруктах і овочах.
Тож, для отримання необхідної кількості вітаміну C, варто частіше їсти вирощені в перевірених місцях полуницю, цитрусові, ківі, а також солодкий перець.
Вітаміну Е багато в рослинних оліях, насінні, горіхах і зелених овочах, наприклад, у шпинаті й брокколі. А каротин у потрібній кількості міститися у моркві, гарбузі, яблуках, грушах, цибулі, зеленому чаї і оливковій олії. Крім цього, рекомендується включити в раціон злаки, гриби, яйця, молочні продукти, а також хороший темний шоколад.
У Вінниці у п’ятницю, 22 серпня, натовп протестував проти спроби співробітників ТЦК та поліції затримати чоловіка, який знаходиться у розшуку. Після мітингу поблизу будівлі ТЦК чоловіка відпустили, повідомляє місцеве видання 20 хвилин, передають Патріо...
Ізраїльська археологиня Ярдена Александер 2004 року зробила відкриття, яке може пролити світло на момент, коли Ісус здійснив своє перше євангельське чудо - перетворення води на вино. Як пише Mirror, археолог виявила фрагменти великих кам'яних глечиків,...