Хіти тижня. "Механізм самообмеження": Професор висунув несподівану гіпотезу щодо коронавірусу

За словами Ісаака Бен-Ізраеля, схема зараження у всіх країнах світу однакова.

У всьому світі кількість заражених коронавірусом налічує 2,9 мільйона осіб. Професор Ісаак Бен-Ізраель, який очолює дослідження в університеті Тель-Авіва, висунув несподівану гіпотезу, передають Патріоти України.

Він вважає, що будь-які спроби держав різних країн зупинити COVID-19 призводять до одного результату. Кількість заражених стрімко росте в перші 40 днів після спалаху, а потім, досягнувши піку, починає різко знижуватися.

За його словами, схема зараження у всіх країнах світу однакова. При чому не важливо чи вводився карантин в країні. Експерт зазначив, що після спалаху зростання становить близько 30% заражених щотижня.

Пік настає через 6 тижнів, а після цього починається 10% зниження захворюваності. Після чого через тиждень приріст становить менше ніж 5%. А через 70 діб коронавірусна інфекція і зовсім йде. Про це він заявив в інтерв'ю The Times of Israel.

Професор не може пояснити, чому так відбувається, але він припускає, що у новому COVID-19 закладений "механізм самообмеження". Варто зазначити, що інші вчені різко розкритикували гіпотезу свого колеги. Професор Габі Барабаш вважає, що число інфікованих в Ізраїлі та інших країнах було б набагато вищим, якби влада не вводила карантинні обмеження.

Професор Кембриджського університету Бабак Джавід заявив, що припущення Бен-Ізраеля не має під собою жодних наукових обґрунтувань. Він також зазначив, що не бачить жодної країни, де б епідемія розвивалася відповідно до гіпотези вченого.

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...