Хіти тижня. Мешканці ОРДО б'ють на сполох: У Горлівці фіксують "горіння" грунту і утворення дірок у землі (фото)

Як уточнюють горлівчани, подібні події відбуваються в різних частинах міста.

Жителі непідконтрольної Україні Горлівки Донецької області повідомляють, що в селищі Нижній Хутір в районі шахти ім. Леніна ними був викликаний наряд «МНС ДНР» через дивне «горіння» ґрунту, неприємний запах і утворення в землі дірок, передають Патріоти України.

При цьому прибулі на місце події «МНС-ники» зрозумілої відповіді про причини події не дали. Перелякані горлівчани звертаються до місцевої «адміністрації» з наступним проханням: «Просим обратить ваше внимание на ЭКОЛОГИЧЕСКУЮ КАТАСТРОФУ в нашем родном городе. Большая часть шахт либо закрыты, либо закрываются с помощью метода так называемой „мокрой“ консервации. Проще говоря, воду не откачивают или откачивают слабо. И она поднимается вверх. Это несет большую опасность, так как Донецкая область под землей перенасыщена разного рода полостями. При их заполнении вода насыщает трещины в ослабленных зонах пород, что приводит к проседанию поверхности, попаданию грязных „шахтных“ вод в грунтовые, и к спонтанным выделениям газа».

Як уточнюють горлівчани, це не перший і не останній випадок «виходу» газу на поверхню. Подібні події відбуваються і в інших частинах міста:

«Вот поэтому то и дома начали трещины давать на пос. Октябрком Воробьевка Шмидт»

«Это еще схлопывание штреков и горизонтов с последующим выдавливанием воды и газов не началось. Веселье еще впереди»

«Поселок Ртутный тоже есть дома которые имеют сквозные трещины от проседания земли».

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...

Великий вівторок Страсного тижня: Традиції, особливості, прикмети, головні заборони дня

вівторок, 30 квітень 2024, 8:14

У Великий вівторок думають про Страшний Суд і воскресіння мертвих, згадується викриття Христом фарисеїв, які за зовнішньою побожністю приховували холодність і бездушність. Вівторок, під час головного тижня перед Великоднем називають Страсним або Велики...