Хіти тижня. Металевий моноліт, ніби з фантастичного роману: Вчені знайшли в пустелі монумент загадкового походження (фото, відео)

Монумент знаходиться в бухті з червоною скелею.

Команда Управління ресурсів дикої природи штату Юта (США) знайшли в пустелі загадковий металевий монумент. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Моноліт розміром близько 4 метрів стояв посеред пустелі Юти. Його побачили з борту гвинтокрила Департаменту громадської безпеки штату. За їх словами, монумент нагадує плиту, яку хтось нібито впустив зверху. Офіційні особи припускають, що встановити такий моноліт міг художник або великий шанувальник роману Артура Кларка "2001: Космічна одіссея". В оповіданні були подібні машини.

Точне розташування знахідки не зазначають, адже бояться, що зацікавлені люди можуть наражатися на небезпеку, намагаючись підійти ближче до монументу. Відомо лише, що він знаходиться в бухті з червоною скелею.

Моноліт поки вивчають. А в мережі опублікували відео з місця, де його знайшли:

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...