Хіти тижня. Місцева поліція таки сфальсифікувала справу? Судмедекспертиза встановила, що вбитого підлітка з Прилук не збивав потяг

Смерть 14-річного Дениса Чаленка з Прилук настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми і пошкодження головного мозку. Про це свідчить висновок судово-медичної експертизи, оголошеної начальником Головного слідчого управління Нацполіції Максимом Цуцкірідзе на брифінгу, зазначають Патріоти України.

Судмедекспертиза проводилася в Києві. Згідно з її результатами, Денис помер від черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, лиця і пошкодження головного мозку. Однак ключовим висновком є те, що на тілі підлітка немає травм від ударів предметами, руками чи ногами, а також відсутні ушкодження, які могли б виникнути при наїзді поїзда.

Цуцкірідзе підтвердив, що це повністю спростовує версію про загибель дитини внаслідок наїзду локомотива.

Окрім цього, судовий експерт при розтині виявив 0,74 проміле алкоголю в печінці та нирках підлітка, а в його крові – кофеїн, можливо через вживання енергетичних напоїв або кави. Це уточнять в експерта під час допиту.

У поліції додали, що одна з судових експертиз спростовує інформацію про знаходження під нігтями Дениса епітелію чужої шкіри.

Цуцкірідзе наголосив, що наразі правоохоронці активно співпрацюють з родичами хлопчика та їхнім адвокатом. У справі заплановано проведення ще кількох експертиз.

«Також ми чекаємо від родичів загиблого домашній комп’ютер хлопчика — ця техніка нам потрібна для проведення відповідних слідчих дій», – Максим Цуцкірідзе.

Нагадаємо, що тіло підлітка знайшли на залізничних коліях у Прилуках 29 жовтня. Поліцейські спочатку заявили, що хлопчика збив локомотив, але машиніст заперечував. За його словами, Денис на той момент був вже мертвий.

Місцеві жителі запідозрили поліцейських в упередженому розслідуванні та влаштували акцію протесту під будівлею поліції в Прилуках. Вони вимагали об’єктивно розслідувати смерть підлітка. Після цього був відсторонений голова місцевої поліції.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...