Хіти тижня. Місцеві відреагували миттєво: У Львові хлопець із Києва зайшов до кафе у шапці із кокардою СРСР (фото)

Максимальне покарання, яке загрожує 19-річному українцю, – п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Львові почали кримінальне провадження проти киянина, який з'явився в кафе в шапці-вушанці із зображенням емблеми Радянського Союзу – серпом і молотом. На 19-річного жителя столиці завили в поліцію близько 16:30 28 грудня. Хлопець відвідав заклад громадського харчування на вулиці Валовій, в історичному центрі Львова. Про це повідомляється на сайті ГУ Нацполіції у Львівській області, передають Патріоти України.

Копи виїхали на виклик, встановили особу зловмисника та вилучили його головний убір. Прес-служба правоохоронців показала фотографію шапки:

Шапка-вушанка, за яку киянин може отримати термін у в'язниці

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) КК.

Максимальне покарання, яке загрожує 19-річному українцю, – п'ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Українці ризикують втратити до 50% пенсії: У чому причина і що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 6:50

Українські пенсіонери ризикують втратити від 20% до 50% виплат за рішенням суду. Це можливо у разі наявності боргів, які пенсіонер не в змозі погасити іншим чином. Про це йдеться у роз'ясненні Міністерства юстиції, передають Патріоти України. "Заходами...

Цифри можуть стати неприємним "сюрпризом": Кому та коли можуть підвищити суми в платіжках за світло

неділя, 28 квітень 2024, 6:28

Невчасне подання показань лічильника електроенергії може призвести до підвищенних рахунків за світло через розрахунок за середньодобовим обсягом споживання. Важливо подавати показання своєчасно: за два дні до закінчення поточного календарного місяця та...