Хіти тижня. Мобілізувались чоловіки аж до 70 років: На Дніпропетровщині люди створили загони самооборони, бо потерпають від звірств грабіжників

У невеликому селі на Дніпропетровщині люди вирішили самі себе захищати, бо півроку потерпають від зухвалих нападів. Грабіжники вдираються до помешкань і катують жителів, вимагаючи гроші. Таких випадків уже було щонайменше шість, йдеться у сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Місцевий мешканець 65-річний Іван Білий з жахом згадує, як став заручником. Увечері вийшов з хати подивитися, чого розгавкався собака і одразу опинився на землі, бо його поклали двоє чоловіків. Нападники прив'язали його до стільця, на голову натягли мішок і почали катувати на очах у зв'язаної дружини та десятирічної онучки.

Чоловіка били та різали, а він уже й не вірив, що виживе. А здобич - це усього лише 7 тисяч грн.

Жертва останнього нападу Михайло Сектименко. Два тижні тому надвечір отримав кулю з травматичного пістолета в обличчя, а вже з вогнепальної зброї йому поцілили в ногу та живіт. Грабіжники побили ще й його 83-річну матір та брата, щоб поживитися двома тисячами гривень.

Таких нападів за півроку сталося шонайменше шість. Нажахані селяни зверталися до міністра і генпрокурора, бо місцева поліція на слід злочинців так і нейвишла. "Люди були дуже налякані. Досі вони бояться виходити на двір. Усі обурені тим, що нічого не робиться, що вони перебувають в небезпеці", - каже мешканка села Вікторія Льовкіна.

У невеликому селі на Дніпропетровщині люди вирішили самі себе захищати. Бо пів року потерпають від зухвалих нападів. Грабіжники вдираються до помешкань і катують жителів, вимагаючи гроші. Таких випадків уже було щонайменше шість. А поліція нічим зарадити не змогла.

Саме тому на зборах села вирішили створити загони самооборони. До її лав зголосилися стати зо три десятки добровольців - це здебільшого фермери від 30 до 70 років. Вони цілодобово патрулюють вулиці, приглядаються, чи немає підозрілих. "Усіх жителів села ми знаємо. Якщо з'явиться чужий, ми можемо з ним поговорити. Жодних засобів чи зброї ми не маємо", - каже член загону самооборони Вадим Бобенко.

Після понад як піврічного розлідування копам вдалося взяти трьох злочинців. У Кам'янському їх затримували спецпризначенці КОРДу. "Було вилучено три пістолети, три гранати РГД-5 та запали до них та патрони до зброї. Усе вилучене направлено на експертизу", - каже речниця Нацполіції Дніпропетровщини Ольга Кузнецова.

Слідчі уже мають докази, що затримані скоїли щонайменше три напади на території області. Їх перевіряють на причетність до інших розбоїв, зокрема й у Сорочиному. Своєю чергою, у селі загін самооборони не розпустять аж доки не упевняться, що грабіжники, які катували їхніх односельців, за гратами.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...