Хіти тижня. "Молода республіка" розквітає під мудрим керівництвом Москви: Донецьк стрімко затоплюють грунтові води, найбільший ТЦ на половину пішов під воду

Як давно обіцяли, Донбас зіткнувся зі справжньою екологічною катастрофою через те, що з шахт перестали відкачувати воду, яка рветься нагору, зазначають Патріоти України. Єгор Фірсов розмістив на своїй сторінці Facebook посилання на ролик, опублікований в неділю, де видно, як стоячі води заповнили перший поверх ТЦ “Північний”.

“Так його повністю затопило. Перший поверх повністю під водою. Це все вода, біля ескалатора йде, повністю затоплено. Навіть цікаво, яка там глибина” – говорить автор відео.

За його словами, елітний ТЦ будувався до “Євро-2012” і є найбільшим торговим комплексом Донецька, однак його так і не встигли запустити в повній мірі. Наразі камери відеоспостереження продовжують працювати і є охорона. Як з’ясувалося, рівень води на першому поверсі майже доходить до другого.

Це відео Фірсов наводить на доказ своєї статті про можливу катастрофу. Він упевнений, що при подальшому нехтуванні відкачуванням води з шахт, може забруднитися вода і просісти грунт, що призведе до руйнування інфраструктури. Це ж підтверджують авторитетні екологи і геологи.

“На сьогодні водовідлив не працює практично на всій території від Горлівки до Єнакієво, у районі Первомайська, частково – в містах Донецьк, Макіївка, Шахтарськ, Торецьк. Понад 35 шахт регіону затоплюється або вже повністю затоплені і не підлягають подальшій експлуатації. Частина пошкоджених або зупинених шахт у Донбасі були демонтовані” – наводить Фірсов витяг зі звіту ОБСЄ.

Існує висока небезпека для ряду шахт, у яких зберігаються відходи. На думку Фірсова, не варто піднімати паніку через виниклу загрозу, однак уряд України має скласти чітке уявлення про стан екології Донбасу, вивчити її і скласти план подальших дій щодо запобігання катастрофи.

Крім того, політик вважає важливим винесення проблеми на міжнародний рівень і залучення до неї США, Канади та ЄС, як це вже робилося по іншим проблемам. Він підкреслив, що крім цього Україні варто подати позов щодо РФ, тому що вона несе відповідальність за окуповані території України.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...