Хіти тижня. Моторошне видовище: У Чорному морі знайшли "кладовище" втоплених дельфінів із вантажем на тілі (відео)

Фахівці знайшли місце на дні Чорного моря біля окупованого Криму, де "плавають" втоплені трупи дельфінів, повідомляють Патріоти України.

"Мотузку на хвіст - і прив'язати до каменю. Так рибальський промисел замітає сліди, ховає наслідки своєї діяльності в Чорному морі. Ці дельфіни - лише кілька з тих, кого нашим волонтерам і очевидцям випадково вдалося знайти на дні моря, у Криму", - розповіли в центрі порятунку і реабілітації морських ссавців "Безтурботне море".

За словами фахівців, більшість тіл таких дельфінів залишаються в морі далеко від берега, а ті, кого знаходять викинутими на суші - лише мала частина постраждалих тварин. Центр зафіксував вже 2 167 викидів дельфінів на узбережжі Криму. Більшість тварин загинуло через прилов у рибальські сіті, перш за все - зяброві та відціджуючі (тралові).

За даними досліджень, менш як 10% дельфінів згодом виявляються викинутими на сушу, інші 90% опускаються на дно моря. Плавучість залежить від ступеня вгодованості та наявності в легенях повітря.

"Для того, щоб тіло напевно потонуло і не спливло в ході розкладання (а значить, не було потім знайдено на березі), деякі рибалки топлять їх з вантажем (як цю афаліну) або наносять проникаючі поранення в черевну порожнину", - розповіли в Центрі.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...