Хіти тижня. Може початися будь-якої миті: Україну попередили про потужний землетрус

Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважається район Зони Вранча – Карпатських гір і захід Одеської області.

Найближчим часом може відбутися досить сильний землетрус у Закарпатській області України. За словами сейсмолога Олександра Кендзьора з Інституту геофізики НАН України, Закарпаття – сейсмічно активний регіон, в якому магнітуда катастрофи може досягати 8-ми балів, передають Патріоти України.

"Людям вже сьогодні треба готуватися до події, оскільки передбачити її неможливо: поштовхи можуть початися будь-якої миті", – йдеться у повідомленні.

У разі початку сейсмічної активності населенню треба відразу ж сховатися у дерев'яних будівлях, оскільки вони набагато безпечніші за цегляні. Людям, які проживають на першому або другому поверсі, можна вийти на вулицю, тоді як іншим краще перечекати землетрус у приміщенні. Спускатися не варто: сходи будь-якої миті можуть обвалитися.

У приміщенні треба подалі відійти від вікон і стін, щоб не поранитися осколками. Також слід уникати великої техніки, яка може впасти на вас. Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважається район Зони Вранча – Карпатських гір і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри знаходилися у Сваляві, Мукачеві, Ужгороді. Також сейсмічна активність була помічена і на Прикарпатті. Поштовхи силою 6 балів були у Заліщиках та Кам'янці-Бузькій.

Джерело: Сегодня

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...