Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
ЗМІ пишуть, що небо над Дніпром стало жовтим через світло від теплиць у районах Братського та Новоолександрівки. "Сьогодні ввечері мешканці Дніпра помітили яскраве жовте світло у небі. Місцеві пояснюють, що це явище вони спостерігають уже давно - нічог...
У Деснянському районі Києва внаслідок російської атаки в неділю, 26 жовтня, загинула 19-річна випускниця Києво-Печерського ліцею № 171 Лідер Анастасія Маслій та її мама. Про це повідомили на сторінці ліцею у Facebook, передають Патріоти України. «Маслі...