Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
Невідомий чоловік в італійському Ріміні скоїв агресивний напад на волонтерів організації People for Ukraine. Він зірвав прапори України та ЄС, вигукуючи образи на адресу учасників акції. Це перший подібний випадок з моменту початку кампанії у країнах Є...
Внаслідок обстрілу Харкова, який стався 7 червня, «Укрзалізниця» зазнала важких втрат серед своїх співробітників, які працювали на Дитячій залізниці. Голова правління «Укрзалізниці» Олександр Перцовський розповів про стан постраждалих від обстрілу. Про...