Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
За пів року в Україні народилися 86 795 дітей, і померли 249 002 людини. Наразі на одного малюка припадає 3 померлих, й ця ситуація незмінна протягом останніх 5 років. Найбільше народжують у столиці, а найчастіше помирають на Дніпропетровщині, передают...
За приблизними оцінками, понад 300 мільйонів людей у світі страждають на дальтонізм. У більшості випадків це означає, що людина не розрізняє певні відтінки кольорів або має труднощі з визначенням яскравості. У рідкісних випадках дальтонізм виявляється ...