Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
Народний депутат України VIII та IX скликання, з березня 2022 року — військовослужбовець ЗСУ, полковник Сергій Рудик з нагоди інавгурації Дональда Трампа жартома одягнув шкарпетки з його зображенням. Фото опубліковано на сторінці Рудика в Facebook, пер...
У Києві 67-річний чоловік місяцями труїв свою 60-річну цивільну дружину. Причиною смерті жінки стала хвороба печінки, викликана отруєнням хімічною речовиною, яку їй підсипав у їжу чоловік. Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури, передають ...