Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
На треті роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну мати загиблого українського військового льотчика, майора 40 БрТА Повітряних сил ЗСУ, Героя України Андрія Пільщикова на псевдо Джус (Juice) Лілія Авер'янова опублікувала заклик "Джуса" до па...
Понад 150 000 людей з Канади підписали парламентську петицію, що закликає їхню країну позбавити Ілона Маска канадського громадянства. Причиною стала тісна співпраця технологічного мільярдера і президента США Дональда Трампа, який після свого повернення...