Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
Близько 95% українських громадян в країнах Європейського Союзу не варто розраховувати на отримання місцевих паспортів. За відсутності належних підстав вони не можуть отримати місцеве громадянство – це можливо завдяки походженню, шлюбу чи проживанню в Є...
Під час Другої світової війни діячі мистецтва та української культури потрібні були СРСР для того, щоб піднімати патріотизм населення, бойовий дух і віру в перемогу. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів завідувач науково-дослідного відділу Другої с...