Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
На Закарпатті судитимуть групу зловмисників, які продавали волонтерам неіснуючі комплектуючі до дронів. Від цих дій потерпіло 6 волонтерів, втративши понад 1,1 млн грн. Про це повідомила Поліція Закарпатської області, інформують Патріоти України. На За...
У Харкові в каналізаційний люк упав чоловік, він загинув. Про це 4 жовтня проінформувала в Facebook поліція Харківської області, передають Патріоти України. Правоохоронці зазначили, що інцидент стався на проспекті Героїв Харкова (Індустріальний район)....