Один із 142 пептидів, які містяться в м'язових волокнах тунця, здатний боротися з коронавірусом і навіть діяти на нього руйнівно. Про це стало відомо під час дослідження вчених із коледжу харчових наук та інженерії Бохайського університету в Китаї. Результати наукової роботи опублікували на сайті Sciencedirect, передають Патріоти України.
Зазначається, що пептид має потужний пригнічувальний ефект на СOVID-19, водночас маючи низьку токсичність через природне походження.
Так, учені в своїй роботі використовували методи гідролізу і молекулярного докінгу проти коронавірусного ферменту Mpro і рецептора ACE2 в організмі людини. Дослідники зробили висновок, що отримані з тунця пептиди можна використовувати як харчові добавки для хворих на СOVID-19. Він має дозволити швидше відновити легені пацієнтів і прискорити одужання.
В Україні мобілізаційний вік починається з 25 років, повістку військовозобовʼязаним можуть вручити одразу після дня народження. Окрім того, варто стати на облік. Чи варто після досягнення мобілізаційного віку йти до ТЦК, Новини.LIVE пояснила адвокат з...
У старих будинках радянської забудови досі працює алюмінієва проводка, яка не розрахована на навантаження сучасної техніки. Через це мережа перегрівається, зростає ризик пожеж і виходу з ладу дорогої електроніки. Про те, як захистити техніку від стрибк...