Хіти тижня. "Можем повторить": На Нижній Волзі археологи знайшли спалену київським князем Святославом Хоробрим столицю держави-агресора X століття

Поблизу астраханського села Баранячий Бугор знайшли численні артефакти Хазарського каганату - могутньої держави раннього середньовіччя, котра домінувала у Східній Європі і протягом кількох століть намагалась «переварити» землі Русі-України. На думку вчених сенсаційна знахідка і є столиця стародавнього царства - Ітіль, зазначають Патріоти України.

Сліди хазар під російським містом Астрахань шукають більш століття, але перш за археологам не вдавалося знайти так багато слідів їх перебування в цій місцевості. Після вивчення попередніх розкопок, вчені визначили так званий "хозарський коридор", в межах якого в кінці липня 2021 року почала роботу нова експедиція.

І знахідки посипалися як з рогу достатку - монети, персні, фрагменти керамічних амфор, черепиця та візантійські цеглини. Все це вказувало на те, що раніше тут були палаци, а значить є висока ймовірність того, що нарешті виявлена стародавня столиця Хазарського каганату Ітіль.

Артефакти знайдені на обох берегах Болди - рукава Волги, який, ймовірно, за часів хазар був волзьких руслом. Передбачається, що річка перетинала стародавнє місто.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...