Хіти тижня. Можна продати за 35 тисяч: Антиквари полюють на іграшкову машинку, яку виготовили у Києві в 1980-х (фото)

В Україні за величезні гроші продають рідкісну дитячу машинку, яку обмеженим тиражем випускали в Києві в кінці 1980-х. Унікальний лот з'явився на сайті, що торгує різного роду антикваріатом, повідомляють Патріоти України.

Продавець запевняє, що іграшка дуже рідкісна і просить за неї аж 35 тисяч гривень. Колись же вона коштувала 4,50 рублів. Йдеться про гусеничний екскаватор, який випускав Київський екскаваторний завод "Червоний екскаватор", що згодом став ЗАТ "АТЕК".

Ця машинка - копія справжнього гусеничного екскаватора, виконана в масштабі 1:43. Зроблена вона з пластмаси, а особливістю є рухливі елементи, здатні повертатися на 360 градусів.

Перші моделі були виготовлені в червоному кольорі, а потім стали випускати і жовті екскаватори. На днищі машинки можна побачити напис "АТЕК" і "ЕО-4321".

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...