Хіти тижня. На кого працює український уряд? - Кабмін значно ускладнив установку котлів і бойлерів у квартирах

Уряд України обмежив можливість відмови від послуг центрального опалення та гарячого водопостачання.

Замінити комунальний сервіс на окремий котел або бойлер можна буде лише в тому разі, якщо не менше половини мешканців вже відрізали свої квартири від загальної труби, передають Патріоти України з посиланням на UBR.

Відповідні зміни передбачені новим законом про ЖКГ, який набув чинності 1 травня 2019 року. Так, власник квартири має право відмовитися від зазначених комунальних послуг лише в тому випадку, якщо до моменту запуску закону не менше половини власників житла і нежитлових приміщень вже відмовилися від них.

Місцева влада повинна розмістити на офіційному сайті повний список будинків, у яких вже відключені від централізованих послуг половина і більше квартир. Також вона буде приймати заявки на відключення.

При складанні заяви необхідно вказати причини відключення, а також вказати альтернативи, якими можна замінити комунальну послугу. Після цього спеціальна комісія дасть рекомендації щодо відключення, а також порадить, де і в якому обсязі збирати техумови для проектної документації.

Відключення необхідно провести до 1 жовтня з умовою, що дана процедура не перешкодить подальшому забезпеченню інших квартир загальноміським опаленням і гарячою водою.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...