Хіти тижня. На літню спеку розраховувати не варто: Синоптики розповіли про погоду на липень

Перша десятиденка липня «порадувала» українців «вересневою свіжістю».

Деякі синоптики обіцяють, що така дощова і холодна погода протримається весь другий місяць літа, а на спеку розраховувати не доведеться. Чи справді така погода утримається в Україні на піку літа, журналісти вирішили дізнатися у відомих українських синоптиків, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Як повідомив начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Владислав Билік, найближчим часом не варто розраховувати на зміну синоптичної картини. "Погода в Україні залишиться, такий же, як і в минулі дні, - сказав Владислав Билік. - Найближчим часом, але всій території країни буде прохолодно, можливі короткочасні дощі."
У четвер, 11 липня, дощі очікуються по всій країні, вони будуть супроводжуватися поривами вітру, швидкість якого досягне 10 метрів в секунду. На заході вдень очікується 18 градусів тепла, а на півдні стовпчики термометрів піднімуться до позначки плюс 25.У п'ятницю, 12 липня, Україну накриють грози з сильним вітром. У Львівській області вдень буде досить холодно, всього лише плюс 18. Найтепліше в п'ятницю буде в Херсонській області - до 25 градусів тепла.У суботу, 13 липня, грозові дощі з сильними поривами вітру збережуться всюди, крім центральних та південних областей. Температура буде такою ж, як і в п'ятницю.У неділю, 14 липня, на півдні та сході дощі практично припиняться. Вдень на заході буде холодно, там очікується не більше 19 градусів тепла, а ось на півдні стовпчики термометрів сягнуть позначки плюс 25.У понеділок, 15 липня, короткочасні дощі пройдуть на заході, півночі та в центрі України, вони будуть супроводжуватися сильними поривами вітру - до 10 метрів в секунду. Вдень стовпчики термометрів на заході опустяться до позначки 19 градусів тепла, на півдні країни очікується до 23 градуса тепла, а вночі похолодає до плюс 8.А ось народний синоптик Володимир Деркач сказав, що на зміну холоду скоро прийде тепло. "Але сильної спеки не буде, так як можливі дощі, - говорить народний синоптик. - В середині липня помірне тепло буде чергуватися з холодом, а ось опадів не буде. Друга декада місяця очікується дощової і прохолодною. А ось кінець липня не поліпшить загальну картину: можливі дощі, а погожих і теплих днів буде мало."

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...