Хіти тижня. На Львівщині три родини викупили занедбаний княжий палац і відновлюють своїм коштом

У селі Підгірці Львівської області 2014 року три родини купили занедбаний палац XVIII століття і відновлюють його, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zaxid.net.

Споруда постала за замовленням польського князя Юзефа Яблоновського, видатного діяча, письменника та мецената Речі Посполитої. на початкок 2010-х будівля знаходилася в занедбаному стані.

Співвласниця палацу Світлана Берник розповіла журналістам, що знайти майстрів, які взялися б за ремонт, було дуже складно. Стіни палацу були покриті цвіллю, а через дах в деяких кімнатах можна було побачити небо.

На даний момент кілька кімнат у Палаці вже відновили, встановивши в них камін, старовинні меблі і посуд. За словами власників, в 1939 з палацу прибрали все, що в ньому було, а тому меблі доводиться шукати заново на ярмарках і європейських аукціонах.

Світлана Берник каже, що в останні роки палац розбирали на цеглу. Єдине, що збереглося, це фотографії та автентичні поштові листівки. Раніше біля палацу був розкішний парк, проте зараз велика частина території поросла чагарником.

Перед окупацією Львівської області Радянським Союзом у 1939 році палацом володіли барони Бруницькі. Останній представник роду був розстріляний радянськими окупантами. Потім майно аристократів було розкрадено, а бібліотека спалена. Місцеві жителі змогли врятувати деякі польські книги і старі фотографії, які тепер повертають до палацу.

Відзначається, що поступово палац стає популярним серед блогерів і мандрівників. У ньому можна організовувати фотосесії, проводити екскурсії та творчі зустрічі. Нові власники маєтку стверджують, що не будуть організовувати в палаці ресторан або готель.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...