Хіти тижня. "На одного політв'язня могло стати більше": Український офіцер із дівчиною їздив на відпочинок у окупований Крим (фото)

Офіцер ЗСУ був близький до того, щоб повторити долю Олега Сенцова, Павла Гриба або Віталія Марківа.

В Україні розгорається скандал через поїздку українського військовослужбовця в окупований Крим. До військового виникли питання: невже він сам не розуміє, чим ризикує, вирушаючи відпочивати на окуповані території. У центрі скандалу опинився лейтентант десантно-штурмових військ ЗСУ, що поїхав відзначати присвоєння офіцерського звання на мис Тарханкут. Фотографії опублікував в Facebook одеський активіст Сергій Стерненко, передають Патріоти України.

«Вони ... пред'являли документи окупаційним військам РФ. Може ще показували, що мають при собі і які є фото в телефонах», - звертає увагу активіст.

Стерненко уточнив, що притримав публікацію до тих пір, поки офіцер ЗСУ і його дівчина Анастасія не покинуть Крим. «Загроза полону минула. Але його там спокійно могли б заарештувати. Запроторити за ґрати. Замучити. Вбити. За те, що громадянин України, та ще й військовий. Добре, що обійшлося. Але у нас могло стати на одного політв'язня більше», - додав Стерненко.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...