Хіти тижня. На українські ринки завезли отруйну картоплю: Як розпізнати

Картопля має бути чистою на розрізі, без плям та дірочок.

На ринки України завезли імпортні овочі, щоб знизити ціни на "золоту" картоплю. Але з Білорусі приїхали в тому числі отруйні продукти - в них перевищена норма нітратів удвічі. Про це повідомила Госпродпотребслужба, передають Патріоти України.

"Нас кожні три дні перевіряють. Кожні три дні - в лабораторію. І вміст нітратів в нормі у нас. Ця картопля вже вилежалася. Вона перебрана. Тобто вона якісна. Її можна зберігати до ...ну, всю зиму", - повідомляє продавець на ринку.
Щоб розпізнати отруйну картоплю треба знати кілька технік: "Розрізаємо. Найперше - картоплина повинна бути всередині чиста. Не повинно бути нічого чорного. І видно. За зовнішнім виглядом. Щоб не було дірок, щоб поїдена не була, не була побита дротянкою," - вчить продавець.
Білоруська і українська картопля майже не відрізняються за якістю. Але разом з українською та білоруською картоплею перевірили і картоплю з Туреччини. "Ми провели випробування над трьома зразками. Вся картопля, яка була сьогодні на експертизі, в межах допустимих рівнів. Але найнижчий вміст нітратів виявився в картоплі українського походження", - повідомили в лабораторії.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...